You are using an older browser that doesn't support all web-standards. To see a not-messy well-working webpage, please update your browser. We recommend firefox, google chrome, or Internet Explorer 8+

Boende

För varje smak och behov finns det boende för en natt eller flera. Längs Vildmarksvägen kommer ni alltid att finna det boende ni önskar. Ni kan finna en romantiska stuga, ett bekvämt hotell, en välordnad campingplats, en iordningsställd vildmarkscamp, en familjär atmosfär på ett Bed & Breakfast eller ett vandrarhem.

Allemansrätten

Tack och lov för den Svenska Allemansrätten!

Den ger alla – såväl äventyrare som romantiker – rätt att gå runt med sin sovsäck i naturen. Det är fritt att campa på en öde strand vid en sjö, njuta av en god måltid över öppen eld kanske med nyplockade kantareller. Tänk bara att på morgonen kunna ta sig ett dopp i det klara vattnet i en spegelblank fjällsjö. Det blir troligtvis ett oförglömligt minne!

Det är lagligt att gå på privat mark, sätta upp ett tält för en natt, paddla över okända vatten och plocka bär och svamp i markerna. Undantaget är bär, svamp och annat som någon odlat. Det är heller inte tillåtet att tälta eller parkera husbil/vagn på åkermark, nära intill bostadshus och i naturreservat.

Tända eld är förbjudet om det finns minsta risk för skogsbrand. Att avverka levande träd och buskar för en lägereld är strängt förbjudet. Man får plocka nedfallna torkade kvistar från marken.

I naturreservat är allemansrätten begränsad för alla. Läs informationsskyltarna vid reservatens entréer eller fråga på närmaste turistbyrå. Även lokalbefolkningen kan upplysa om vad som gäller.

Observera att det endast är tillåtet att campa på samma plats ett dygn.

allemansrätt
print info